NGE undertook remediation design and construction (as principal contractor) of the remediation of two alluvial gullies with a total combined area of 2.2ha on Landers Creek Station near Dalbeg, with Colls Earthmoving as our delivery partner. NGE undertook concept and detail designs of remediation works for the site which were approved by the Reef Trust IV technical partners. The works consisted of cut-to-fill reshaping earthworks of the two alluvial gullies with significant soil amelioration including gypsum, organics (mill-mud), installation of temporary rain drop resistant covering (bagasse), incorporation of microbial-activated soil products (humisoil), revegetation with a mixture of pasture-palatable and native grass species.

LOCATION:
LANDERS STATION, BURDEKIN RIVER BASIN, QLD
CAPABILITY:

Let us engineer a solution for you today!

Get in touch